bckgrnd.png

Huiswerk leren

Heb je moeite met leerwerk?
Probeer dan eens deze tips uit en gebruik de methode die voor jou het beste werkt.

Voor het goed leren voor Engels zijn 3 dingen erg belangrijk:

- veel herhalen

- veel oefenen

- veel schrijven

Veel herhalen:

Wacht niet tot de docent de toets opgeeft voordat je begint met leren. Leren begint namelijk al in de les. Je krijgt uitleg en vervolgens ga je ermee aan de slag. In de les klinkt de uitleg altijd logisch. Daarom is het belangrijk dat je dezelfde dag nog de aantekening doorneemt als je thuis bent. Als voor jou de uitleg niet meer zo logisch is, neem dan gelijk contact op met je docent om extra uitleg te krijgen. Wacht hier niet te lang mee, anders maak je het jezelf onnodig moeilijk. Herhaal elke dag de aantekeningen. Door veel te herhalen blijft het beter hangen.

Tip: wat je snel leert vergeet je snel, uiteindelijk leer je voor kennis en niet voor toetsen.

Veel oefenen:

Het alleen herhalen en leren van aantekeningen is niet voldoende. Je zult er ook mee aan de slag moeten gaan. In de methode zitten natuurlijk oefeningen, maar dit zijn er vaak maar een paar.  Via msebel.nl kun je onderdelen waar je (nog) moeite mee hebt extra oefenen. Door dit te doen ga je de stof ook beter beheersen. Je moet immers nadenken over het toepassen van de grammatica. Door er actief mee aan de slag te gaan blijft het ook beter hangen.

Veel schrijven:

Wie schrijft die blijft. Toetsen worden nog steeds op papier gemaakt. Dit wil dus zeggen dat je ook moet weten hoe je dingen schrijft. Je doet er dus verstandig aan om tijdens het leren ook dingen op te schrijven. Dat je dingen goed weet te typen wil niet zeggen dat je het ook goed kunt schrijven. Doe dit vooral bij het leren van de vocab (woordjes) en phrases (zinnen).